Legume înăbușite, pe pat de salată de leurdă

Avem nevoie de:

  • leurdă
  • cartofi
  • rădăcină de pătrunjel
  • păstârnac
  • morcov
  • ceapă
  • ulei de măsline / unt
  • sare, oțet.

Facem așa:

Legumele se taie cuburi și rondele mai mari și se înăbușă la steamer. Așa ies cel mai bine. Dacă nu aveți steamer, puteți să fierbeți legumele, pur și simplu, într-o oală obișnuită.

Între timp, leurda se spală, se scutură bine de apă și se taie nu prea mărunt. Se împrăștie în farfurie, se stropește cu oțet (cel mai bun e de vișine), apoi se adaugă sare și ulei de măsline.

Când sunt gata, legumele se pun fierbinți într-un vas mai strâmt și, deasupra, se toarnă puțin ulei de măsline sau unt. După aceea legumele se pun deasupra leurdei și... la masă, copii!

Impresii

Combinația este grozav de bună! În post merge ca atare (desigur, fără unt), dar e grozavă și ca o garnitură de Paști, la friptura de miel.