De ce-şi merită caisul locul în livadă

Pomul

  1. Intră pe rod chiar şi în al doilea an de la plantare.
  2. Produce mult şi constant.
  3. La vârsta de 4-5 un cais produce 10-15 kg de fructe.
  4. La maturitate (după 7 ani), un cais produce 30-70 kg de fructe.
  5. Longevitatea economică a unui cais este de 15-20 ani, dar pomii pot atinge şi vârsta de 40 de ani.

Fructele

  1. Sunt un adevărat medicament, contribuind la refacerea şi revigorarea organismului.
  2. Au un efect benefic asupra digestiei şi contribuie la formarea hemoglorbinei.
  3. Îşi păstrează gustul (uneori chiar se intensifică) prin prelucrare.
  4. Nectarul are compoziţia chimică aproape identică cu cea a fructelor proaspete, fiind o băutură excepţională pe timpul sezonului rece.
  5. Sâmburii nu se aruncă, deoarece au o valoare nutritivă şi minerală foarte mare.

Drept pentru care:

  1. Un cais în gospodărie este un izvor de savoare şi sănătate.
  2. Fructele obţinute în curtea proprie vor fi 100% naturale.
  3. Costul de achiţizie al unui pom este insignifiant, raportat la volumul de producţie şi avantajele pentru sănătatea familiei.