Victoria
Preț: 179 LeiRoz amar
Preț: 33 LeiTriMeri (meri împletiți)
Preț: 199 LeiDelicios dublu roșu
Preț: 29 LeiRecord
Preț: 169 LeiGranny Smith
Preț: 31 Lei
O regulă simplă
-
Fructele şi legumele ce au culori intense, vibrante ne furnizează antioxidanţi mai valoroşi decât cele care prezintă culori pale.
Cele mai sănătoase fructe şi legume
- Strugurii
- Coacăzele, zmeura, murele, căpşunile
- Porumbul dulce (zaharat)
- Spanacul (în general, vegetalele de culoare verde intens)
- Ardeii capia, gogoşarii, morcovii
- Roşiile, ceapa verde, varza roşie
- Pepenele verde, pepenele galben
- Prunele, merele, cireşele
- Citricele, etc.
Ce sunt şi cum ne-ajută antioxidanţii?
-
În urma proceselor metabolice, în rezultă şi aşa-numiţii „radicali liberi”, molecule dăunătoare celulelor organismului nostru.
-
Radicalii liberi nu pot fi eliminaţi din organism decât cu ajutorul antioxidanţilor, pe care nu le putem procura decât din fructe şi legume.
Atenţie!
-
Termenul de valabilitate al antioxidanţlor din fructe şi legume începe să se reducă imediat după recoltare.
-
De aceea fructele şi legumele trebuie consumate cât mai proaspete, pentru a beneficia de toate calităţile lor.