-
Florile de salcâm se recoltează dimineaţa, din locuri curate, nepoluate.
-
Se evită categoric salcâmii crescuţi la marginea drumurilor intens circulate, prăfuite ori arborii crescuţi în zonele cu gunoaie.
-
Florile se pot pregăti pentru uscare, cu sau fără ciorchine, în funcţie de modul în care le veţi infuza. Pentru infuzoarele de ceainărie, florile trebuie neapărat uscate fără ciorchine.
-
Uscarea se face în locuri ferite de praf, în straturi de 2-3 degete.
-
Ideal este să acoperiţi stratul de flori cu o pânză albă.
-
Răscoliţi-le o dată pe zi.
-
După 7 zile, florile ar trebui să fie uscate.
-
Pot fi păstrate în saci de pânză sau, şi mai bine, în pungi de hârtie, care permit aerisirea, dar împiedică complet pătrunderea prafului.
-
Locul ideal de păstrare sunt podurile sau orice loc ferit de umezeală şi soare direct.
Documentare suplimentară:
Cum vă întăreşte sănătatea floarea de salcâm