Calypso
Preț: 198 LeiPiersic pitic
Preț: 169 LeiRose de Rescht (trandafir de dulceaţă)
Preț: 129 LeiMadame Isaac Pereire
Preț: 119 Lei
Primăvara
- Primăvara devreme, când temperatura atmosferică este încă scăzută (în jurul a 5ºC), solariile se mențin închise, pentru a păstra căldura acumulată în interior și a realiza o temperatură mai mare cu 6-10ºC față de cea din exterior. În această perioadă, aerisirea se poate face doar atunci când temperatura interioară atinge 25ºC și are tendință de creștere (de obicei în zilele cu soare), în jurul orelor 10.
- Dacă solarul este încălzit cu bălegar ori în solar există o ladă de compost cu bălegar, ce degajă dioxid de carbon și amoniac, aerisirea trebuie să se facă și în zilele înnorate, proporțional ca durată cu temperatura acumulată în interior.
- Pe măsură ce vremea se încălzește și temperatura interioară tinde să depășească 25ºC, se recomandă aerisirea în zilele însorite, pe la capetele solarului, între orele 10-16. Este necesară închiderea solarului la orele 16.00 pentru ca, până la asfințit, să se acumuleze un plus de căldură, necesar în nopțile în care temperaturile pot scădea sub 0ºC.
Vara
- Începând din luna iunie, când temperatura exterioară nu mai coboară sub 20ºC, solarul rămâne deschis și ziua, și noaptea.
- De asemenea, începând cu această lună, aerisirea se face și prin laterale, prin ridicarea poalelor solarului.
- Dacă temperatura interioară depășește 28-30ºC în timpul zilei, este necesară aerisirea solarului și prin acoperiș, iar dacă nu se poate, se ridică și mai sus poalele solarului.
Toamna
- Odată cu venirea toamnei și scăderea temperaturii sub 20ºC pe timpul nopții, solarul se închid iarăși, iar aerisirea se mai face doar la nevoie, pe la capete.
- În zilele reci și cu vânt, primăvara și toamna, solarul se ține închis. Dacă temperatura din solar tinde să depășească 25ºC, aerisirea se va face prin ușa din partea opusă celei din care bate vântul.