- Macerat
Ce plante se folosesc
- flori de gălbenele (50 g)
- semințe de armurariu (50 g)
- herba de echinaceea (50 g)
- herba de rostopască (25 g)
- frunze de Buxus (25 g)
- frunze și rădăcini de păpădie (25 g)
- frunze de urzică (25 g)
- rădăcini de brusture (50 g)
- rădăcini de cicoare (25 g)
Cum se prepară
- Se folosesc 4 linguri amestec la 1 litru de apă plată.
- Se lasă la macerat de seară până în dimineața următoare.
- Se strecoară.
Cum se consumă
- Se beau câte 150 ml la intervale de 2 ore.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Calitățile tămăduitoare ale gălbenelelor. Știați că sunt și un colorant natural de excepție?Armurariul, cel mai bun remediu naturist pentru afecțiuni hepatobiliareEchinaceea, acceleratorul natural al imunitățiiRostopasca și binefacerile ei fără numărBinecunoscuta păpădie și puțin cunoscutele ei beneficii pentru sănătateUrzica, regina plantelor detoxifiantePentru ce afecțiuni vă puteți baza pe brustureCicoarea, frumusețea albastră și tămăduitoare de la marginea drumului