Ingrediente
- 275 ml apă caldă
- 60 g cacao
- 250 g zahăr
- 1 praf de copt
- 265 g faină de grau
- 100 ml ulei
- esență de vanilie
- un praf de sare
- fructe uscate: caise, prune, stafide, smochine, merișoare, tăiate feliuțe
Mod de preparare
-
Se amestecă apa caldă cu cacao, până devine o pastă subțire, fără cocoloașe.
-
Se amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul, sarea, praful de copt.
-
Se încorporează pasta de cacao în ingredientele uscate și se omogenizează bine, până se obtine o pastă cremoasă.
-
Se adaugă uleiul și se omogenizează. La fel se procedează și cu esența de vanilie.
-
Se încorporează jumătatea din cantitatea de fructe uscate pregătite.
-
Se pune compoziția în formele speciale (noi am folosit tavă și hârtiuțe de la IKEA), umplute pe 3 sferturi, apoi se mai presară fructe uscate deasupra brioșei.
-
Se coc la foc mediu, aproximativ 15-20 minute.
-
Rezultatul: exact ca în fotografiile noastre!