Ingrediente pentru 4-6 porţii
- 3 căni de fasole albă, fiartă fără sare și scursă
- o mică ceapă roșie, împărțită în sferturi, iar mai apoi tăiată fâşii
- 4 cești de frunze de spanac, tulpinile se elimină
- 2 linguri și jumătate de muștar natural
- 2 linguri și jumătate de oțet de mere
- o linguriță de condimente italiene
- puteți adăuga și măsline, după preferințe.
Mod de preparare
-
Într-un vas mai mare combinați fasolea și ceapa tăiată. Tăiați spanacul sub formă de panglici folosind un cuțit ceramic sau de plastic (pentru a a evita oxidarea) și adăugați peste fasole. Spanacul poate fi, de asemenea, rupt cu mâinile.
-
Separat, într-un vas mai mic, amestecați muștarul, oțetul de mere și condimentele italiene. Turnați sosul obținut peste amestecul de fasole, spanac și ceapă și amestecați pentru a combina toate ingredientele.
-
Serviți imediat sau puneți salata la frigider (acoperită) până în momentul în care o veți servi.
-
Dacă preferaţi, mai puteţi adăuga ridiche şi salată verde.
Sugestii
-
Nu ezitați să consumati spanac atât timp cât este în sezon. În salate, acesta îşi păstrează toate proprietățile sale.
-
Dacă observați că frunzele tind spre culoarea galbenă, e mai bine să nu le folosiți.
De ce e spanacul o legumă formidabilă
-
100 de grame de spanac proaspăt are un conținut energetic de 20 de calorii (de 25 de ori mai puține calorii decât aceeași cantitate de ciocolată!) și conține 92% apă.
-
Spanacul este o sursă „premium” de magneziu și fier.
-
Scade colesterolul și ajută la reglarea tensiunii.
-
Vă revitalizează organismul, întărind sistemul imunitar și ține departe diabetul.
-
Dacă vă simțiți obosiți, un pahar de suc proaspăt de spanac, băut dimineața, e un bun remediu.