Codreancă (Black Magic)
Preț: 26 LeiCardinal
Preț: 25 LeiFetească neagră
Preț: 25 LeiCabernet Sauvignon
Preț: 25 LeiBusuioacă de Bohotin
Preț: 25 LeiMuscat Ottonel
Preț: 24 Lei
Ce frunze folosim
-
Frunzele de viţă pentru sarmale trebuie să aibe un aspect sănătos şi, foarte important, să fie recoltate de la viţe care nu au fost stropite cu pesticide.
-
Se culeg frunzele tinere, cele mai apropiate de vârful lăstarilor, cu mărime potrivită.
Pentru utilizare imediată
-
Frunzele de spală în apă rece şi se scutură de apă.
-
Se trec printr-o oală cu apă ce dă în clocot, în care s-a dizolvat înainte puţină sare.
-
Se scot cu o paletă şi se scurg.
-
Ţinute la frigider, pot fi folosite în decurs de câteva zile.
Pentru folosire iarna
-
Se aleg, la fel, frunze tinere, sănătoase.
-
Se spală cu atenţie şi se usucă.
-
Se împart în grămăjoare pentru o porţie de sarmale, suficientă pentru familia dumneavoastră.
-
Se pun în pungi de plastic, se scoate aerul prin apăsare uşoară şi se congelează, aşa verzi, fără a se mai opări înainte.
-
Când vreţi să faceţi sarmale, iarna, le dezgheţaţi şi le folosiţi ca atare.