Iată de ce
-
Mierea de salcâm are o aromă inconfundabilă şi o valoare energetică mare: 300kcal/100g.
-
Se zahariseşte cel mai greu, după o perioadă foarte lungă de timp, datorită conţinutului ridicat de fructoză.
-
Diluată în apă caldă şi servită cu 30 minute înainte de mese ori seara, înainte de culcare, este de un real ajutor în vindecarea ulcerelor gastrice şi duodenale.
-
Mierea de fagure (nu cea centrifugată) amestecată cu nuci mărunţite are efecte imediate pentru recuperarea din oboseala fizică şi intelectuală.
-
Tot mierea de fagure este excelentă pentru tratarea bolilor de plămâni, inimă, colitelor, afecţiunilor ficatului şi al anemiei.
-
Este cea mai indicată pentru prepararea băuturilor, deoarece gustul său subtil nu interferează cu alte arome.
Cum recunoaşteţi mierea de salcâm
-
Dacă nu este amestecată cu alte sortimente, are culoarea cea mai pală.
-
Are o aromă suavă de vanilie care dispare imediat după gustare. Din acest motiv este indicată pentru prăjituri, lăsând loc şi altor arome.
Idee de gustare
-
Pe o felie de pâine prăjită ori un pic uscată întindeţi un strat de miere.
-
Adăugaţi deasupra un strat de unt.
-
„Mâzgăliţi” untul cu încă un pic de miere.
-
Merge de minune cu o brânză sărată şi cu un pic de vin sec!