Carpica
Preț: 31 LeiEuras
Preț: 149 LeiNapoleon
Preț: 45 LeiBusuioace cu miez roşu
Preț: 179 LeiNovembra
Preț: 169 LeiBereczki
Preț: 33 Lei
Cum recunoaştem gutuile coapte
-
Pentru a stabili momentul corect de recoltare, ştergem puful de pe coaja fructelor.
-
La fructele bine coapte, puful se îndepărtează cu uşurinţă, dezvăluind epiderma aurie, lucioasă.
-
Dacă gutuile sunt culese înainte de maturizarea deplină, puful nu va mai putea fi şters, ci va trebui îndepărtat cu tot cu coajă, prin curăţare.
-
De asemenea, fructele mature se desprind cu uşurinţă de pe ramuri.
-
Atenţie! Dacă rupeţi vârful ramurilor de care sunt prinse fructele, pomul nu va mai rodi în anul viitor, deoarece aşa se distrug mugurii de rod.
Păstrarea gutuilor
-
Gutuile nu pot fi păstrate decât câteva luni.
-
În funcţie de soi, fructele rezistă până în decembrie-ianuarie.
-
Cel mai bine se păstrează în locuri răcoroase.
-
Când survine supramaturarea, pulpa gutuilor devine maronie, îşi pierde suculenţa şi nu mai poate fi consumată nici proaspătă, nici preparată.