Calypso
Preț: 198 LeiPiersic pitic
Preț: 169 LeiRoz amar
Preț: 33 LeiTriPeri (peri împletiți)
Preț: 199 LeiCarpica
Preț: 31 LeiTriMeri (meri împletiți)
Preț: 199 Lei
-
De obicei, toamnele, în țara noastră, sunt lungi și călduroase, urmate de multe ploi, astfel încât, după plantare rădăcinile continuă să activeze, își vindecă rănile și chiar se extind.
-
Ploile de toamnă asigură, după plantare, umiditatea necesară și un contact bun al rădăcinilor cu solul.
-
Pomii plantați toamna pornesc primăvara în vegetație aproape în același timp cu pomii care nu au suferit o transplantare și, astfel, beneficiază de toată durata perioadei de vegetație.
-
Beneficiind de toată durata perioadei de vegetație, pomii acumulează suficiente substanțe de rezervă în ramuri și, astfel, suportă cu ușurință gerurile iernii viitoare.
-
Creșterile lăstarilor la pomii plantați toamna vor fi cu 20-30% mai mari decât în cazul celor plantați primăvara. În plus, lemnul tânăr va avea timp să se maturizeze, nefiind expus degerăturilor.
-
Nu mai puțin important e și faptul că în perioada în care se fac plantările de toamnă (de la jumătatea lunii octombrie până când dă înghețul) nu mai există alte lucrări importante de făcut în livadă sau grădină, astfel că operațiunea se poate face gospodărește, pe îndelete și nu în stare de „asediu”.
-
Datorită acestor avantaje, plantarea de toamnă dă un procent foarte ridicat de prindere și este recomandată în aproape toate cazurile.
-
Pomul plantat toamna câștigă, putem spune, minimum o treime de vară, față de cei plantați primăvara.
Documentare suplimentară:
Cum se plantează pomii fructiferi