Însă nu e necesar să mâncăm de-o dată vagoane de mere sau parcele de morcovi pentru a ne bucura de o sănătate de fier și bună dispoziție. Important e să conştientizăm importanţa fructelor şi legumelor în alimentaţia noastră şi să ne facem o obişnuinţă zilnică din a le consuma.
Mai multe fructe și legume? Iată cum:
-
Puneți fructele la vedere în locurile în care stați cel mai mult de-a lungul zilei (un coș cu fructe în bucătărie, în sufragerie, la birou).
-
Beți suc proaspăt de fructe dimineața; are efecte pentru întreaga zi.
-
Alegeţi ca desert o salată de fructe, în care să adăugați și frunze de mentă proaspătă, mărunțită și puțină lămâie.
-
În pauzele de cafea sau gustare, ronțăiți câteva legume – morcovi, țelină etc.
-
Nu săriți peste ciorba de legume de la prânz!
-
Adăugați și alte legume la piureul de cartofi.
-
Adăugați mai multe legume în sosurile folosite la mâncare.
-
Alocați câteva minute pentru a aranja fructele astfel încât „să vă ia ochii”. Funcționează mai ales la copii, dar de ce nu și la adulți?
-
Să aveți fructe și legume și în congelator (sunt aproape la fel de bogate în vitamine precum cele proaspete și, în plus, se gătesc ușor).
-
Dacă vă este poftă de ceva dulce, mâncați câteva fructe uscate (smochine, stafide, caise etc.).
-
E indicat ca fructele și legumele să reprezinte o treime din cantitatea de alimente pe care o consumați într-o zi.