În orice casă se consumă ouă şi aproape în orice casă se bea cafea. Mixând zaţul de cafea cu cojile de ouă, obţineţi un foarte bun îngrăşământ natural.
Zaţul de cafea
-
Conţine azot, fosfor, potasiu, dar şi numeroase minerale, carbohidraţi, vitamine etc.
-
Zaţul de cafea este foarte apreciat de plantele pentru care este indicat îngrăşămint acid, precum coacăzul, buxusul, coniferele, azaleele, trandafirii şi unii pomi fructiferi.
Cojile de ouă
-
Conţin pe lângă 93% carbonat de calciu, azot, fosfor, precum şi alte elemente excelente pentru îngrăşarea solului.
-
Cojile care rămân după consumul ouălor se usucă şi apoi se pisează bine. Această operaţiune se poate face într-un prosop, în mojarul de usturoi, dacă vreţi să obţineţi o pulbere sau oricum vă mai trece prin minte.
Cum se administrează
-
Zaţul de cafea şi cojile de ouă pot fi administrate atât direct, cât şi la producerea de compost.
-
Atât zaţul de cafea, cât şi cojile de ouă pot fi administrate separat, însă s-a dovedit că în combinaţie dau cele mai bune rezultate.
-
În grădină poate fi încorporat tot zaţul şi toate cojile de ouă care rezultă într-o gospodărie.
-
În ghivecele plantelor de interior trebuie administrat raţional, o dată la 1-2 luni.
Documentare suplimentară:
Utilizări neștiute ale zațului de cafea