Arbust persistent, ramificat, care în timp formează un trunchi.

Origine: 

Etiopia

Frunze: 

De 20-30 cm lungime, opuse, late, ondulate, ovate, de culoare verde-închis strălucitoare, cu nervuri proeminente.

Flori: 

Din iunie până în octombrie, flori albe şi parfumate, în formă de stea, ce se transformă în fructe, întâi verzi, apoi roşii, ce conţin 1-2 boabe de cafea.

Pământ: 

Pământ de grădină amestecat cu pământ de frunze şi nisip.

Îngrășământ: 

Din aprilie până în august, de două ori pe săptămână, îngrăşământ pentru plante verzi.

Umiditatea aerului: 

Necesită o umiditate de minimum 50%. Pulverizaţi zilnic frunzele, iar iarna aşezaţi ghiveciul pe un pat de pietriş umed sau bile de argilă umede.

Udare: 

O dată la 3-4 zile. Iarna o dată la 7 zile. Pământul nu trebuie să se usuce complet.

Lumină: 

Puternică, însă fără expunere directă la soare. Îi place dacă o ţineţi după o perdea.

Minima: 
12°C
Maxima: 
22°C
Transplantare: 

O dată la 2 ani, primăvara.

Dimensiuni: 

Depăşeşte 1 m în ghiveci.

Înmulţire: 

Destul de dificilă: vara, prin butaşi de tulpini, cu hormoni de înrădăcinare, în minisere încălzite. Se mai poate şi prin seminţe, primăvara, însă creşterea este foarte lentă.

Cerinţe specifice: 

Fructele se obţin greu în condiţii de apartament, însă iernarea la rece (12-17°C) favorizează înflorirea. Vârfurile uscate ale frunzelor indică faptul că planta suferă din cauza uscăciunii aerului.

Durata de viaţă: 

În funcţie de condiţiile de care se bucură, poate depăşi 10 ani.