O plantă erbacee vivace, persistentă, cate formează o rozetă catifelată.
Africa de Sud
De 3-6 cm lungime, în formă de inimă, cărnoase şi acoperite cu un puf catifelat, vag ondulate. Peţiolurile sunt roşiatice, cărnoase şi păroase.
Din centrul rozetei pleacă tulpini ramificate care poartă floricele stelate, cu petale ce pot fi simple, duble, încreţite. Florile acoperă o paletă de culori de la violet-închis, roz, purpuriu şi alb. Anumite soiuri sunt bicolore, cu margini albe ssau cu striuri. Toate au însă în centrul flori un „ochi” galben, format din stamine.
Mix de pământ de ericacee şi mraniţă de frunze.
În fiecare lună a anului, o doză de îngrăşământ pentru plante cu flori.
Îi prieşte cel mai bine atmosfera umedă din bucătărie şi baie. Evitaţi să stropiţi frunzele, deoarece poate apărea putregaiul cenuşiu.
Udaţi cu atenţie doar substratul de la baza plantei sau, şi mai sigur, afundaţi ghiveciul în apă, până la jumătate, preţ de 30 minute, ca acesta să se îmbibe cu apă. Aruncaţi surplusul de apă din farfurioară, deoarece rădăcinile se pot asfixia. Folosiţi apă dedurizată, la 22-25°C.
Înfloreşte doar dacă este expusă la lumină vie. Totuşi, nu suportă decât iarna razele solare directe. Vara trebuie aşezată în apropierea unei ferestre
Când frunzele noi tind să fie din ce în ce mai mici, planta se mută într-un nou ghiveci, de preferinţă mai mult larg, decât înalt.
Până la 15cm înălţime şi max. 40cm diametru.
Prin butaşi de frunze, al căror peţiol se îngroapă într-un amestec de nisip şi mraniţă umedă. Înrădăcinează şi direct în apă. Noua plantulă va apărea la baza frunzei şi va trebui plantată într-o mraniţă nouă. În maximum 12 luni va înflori.
Dacă temperatura scade sub 12°C, planta se ofileşte.
Până la 5 ani, dacă este bine îngrijită.