- Decoct
- Pentru pregătirea decoctului, se folosește un pumn de scoarță de la rădăcinile de dud alb, care se macerează 12 ore în 2 litri de apă rece.
- Se fierbe până scade lichidul la aproape jumătate din cantitate.
- Se strecoară.
- Se bea în cursul zilei, într-o cură de 3 săptămâni, după care se face o pauză de 3 săptămâni și se repetă.
- La începutul tratamentului, urina va avea culoarea roșiatică.
- Efectul se îmbunătățește dacă se folosește amestecul din rădăcini de dud alb, rădăcini de dud negru, rădăcini de leuștean, troscot și pir, herba de cicoare, pelin, urzică și pătlagină.
- Efectul va fi foarte bun după o cură de 2 - 3 luni.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Cicoarea, frumusețea albastră și tămăduitoare de la marginea drumuluiCând și cum se recoltează pelinul pentru utilizări medicinaleUrzica, regina plantelor detoxifianteCând se recoltează și la ce folosește pătlaginaCât ne este de folos pirul pentru sănătateTroscotul, buruiana Cenușăreasă: umilă, dar plină de calități terapeutice