Avem nevoie de:
- petale de trandafiri de dulceață
- albușul unui ou
- zahăr
- o pensulă mică
Se procedează așa:
- Albușul se bate puțin cu o furculiță, cât să-i fie ruptă consistența specifică.
- Petalele se apucă cu vârful degetelor de o margine și, cu pensula, se acoperă pe ambele fețe cu albuș de ou.
- Se presară zahăr pe ambele fețe, apoi petalele se lasă la uscat peste noapte, pe o coală de hârtie de gătit.
- Petalele glazurate pot fi utilizate pentru decorarea torturilor, prăjiturilor, budincii etc.
- Dacă nu vor fi folosite în timp scurt, trebuie păstrate la congelator.
Încă ceva
- Dacă aveți rețineri în a folosi albuș crud de ou, puteți folosi un sirop de zahăr. Diferența este că, procedând astfel, petalele nu-și vor păstra forma la fel de bine ca cele acoperite cu albuș de ou.
- Foarte important! Asigurați-vă că petalele nu provin de la trandafiri tratați recent cu pesticide.
- Dacă vă gândiți să plantați trandafiri de dulceață, aruncați o privire aici.