Măceșul, arbustul stării de bine
Afinul, aliment și medicament
Arnica, plantă medicinală și înlocuitor de tutun
Leurda, energizant și purificator al sângelui
Păducelul, cel mai bun prieten al inimii
Anghinarea - planta care face minuni în afecțiunile hepatice
Cătina albă, un scut de vitamine împotriva bolilor
Coacăzul negru, planta cu fructe mai bogate în vitamina C decât portocalele
Rădăcinile de ghințură conțin o întreagă farmacie
Scoarța de crușin - efecte imediate în cazul constipației acute și cronice
51tpi311M2141api211AA1751api311A2151ppi411L2151cpi211VP2151api211PA1151cpi711C2151fpi611C2151gpi111R2161cpi111S21
  1. Decocturi din fructe de cătină albă, coacăz-negru și măceș. Se folosesc 2 linguri de fructe la 250 ml apă rece, care apoi se fierbe 2 - 5 minute. Se consumă câte 2 căni pe zi.
  2. Macerat din afine (Vaccinium myrtillus). Are proprietăți antisclerogene și calități protectoare asupra pereților vasculari cu fragilitate capilară.
  3. Tinctură de arborele vieții (Ginkgo biloba), cu rol în reglarea circulației sanguine la nivel cranian și în zona capilarelor și a arterelor mici.
  4. Tinctură de arnică (Arnica montana) și de leurdă (Alium ursinum). Are efecte în reglarea circulației periferice.
  5. Tinctură de salcâm japonez (Sophora japonica) sau de vâsc (Viscum album). Se consumă 3 linguri pe zi.
  6. Macerat din teci de fasole ținute 10 ore în apă rece, după care se fierb 10 minute și se beau câte 2 pahare pe zi.
  7. Macerat în vin din frunze de anghinare (Cynara scolymus), cu rol de scădere a colesterolului din sânge.
  8. Macerat în vin cu amestec de frunze de vâsc, fructe de păducel, coajă de salcie și de crușin, rădăcini de ghințură. Se consumă câte 3 păhărele de macerat pe zi.
  9. Cărbune de tei (Tilia tomentosa). Se amestecă 1 linguriță cărbune cu 1 linguriță miere în 250 ml ceai de păducel. Se consumă câte 1 lingură la intervale de 4 ore.

Alte tratamente naturiste pentru: