-
Pentru această reţetă aveţi nevoie doar de apă şi zahăr, în proporţie de 2/10. Adică, la 1 litru de apă, veţi folosi 200g de zahăr.
-
Dizolvaţi zahărul în apă călduţă, până se topeşte complet.
-
Pulverizaţi planta atacată de păianjenul roşu cu un pulverizator fin (poate fi şi un recipient de la produsele de curăţat geamuri, cu condiţia de a-l clăti foarte, foarte bine).
-
După îmbăierea în soluţia de apă cu zahăr, duceţi planta într-un loc unde să se poată usca şi lăsaţi-o aşa 5-7 zile, după care puteţi să o clătiţi sub duş.
Cum acţionează
-
După evaporarea apei, zahărul din soluţie încleiază păianjenii care, nemaiputându-se deplasa, mor de inaniţie.
-
Nu este clar dacă şi ouăle sunt afectate, însă dată fiind simplitatea reţetei, tratamentul poate fi repetat de oricâte ori e nevoie.
În grădină
-
Păianjenul roşu este unul dintre cei mai agresivi dăunători ai castraveţilor şi vinetelor.
-
Atacul păianjenului roşu este mai intens în perioadele de secetă.
-
Îmbăierea plantelor în soluţie de apă cu zahăr cu atât mai eficientă cu cât aerul este mai uscat.
-
Atenţie: păianjenul roşu stă ascuns pe dosul frunzei. Îmbăierile trebuie să cuprindă toată planta!
Documentare suplimentară:
Duşmanul nr.1 al vinetelor şi castraveţilor