Carpica
Preț: 31 LeiEuras
Preț: 149 LeiNapoleon
Preț: 45 LeiBusuioace cu miez roşu
Preț: 179 LeiNovembra
Preț: 169 LeiCuré
Preț: 39 Lei
- Foarte pe scurt, se taie perele în două și se scobesc semințele, cu tot cu camerele seminale. Scobitura trebuie să fie suficient de adâncă, cât să avem unde așeza brânza.
- Într-o tavă unsă cu unt, așezăm perele cu tăietura în jos, 30 de minute, la 210 grade.
- După 30 de minute, când perele s-au copt, le întoarcem cu tăietura în sus și așezăm pe ele bucățele de fromage bleu sau brie, plus nuci și chiar merișoare uscate, dacă avem (noi n-am avut, de data asta).
- Oprim cuptorul, dar tava rămâne înăutru, brânza topindu-se de la căldura reziduală.
- Se pot servi împreună cu câteva feliuțe de salam picant. Noi am folosit salsicia și combinația a fost uimitoare!
- La fel de bine, perele coapte se asortează și cu nuci și ciocolată, care se va topi, rezultatul fiind absolut delicios.
Un secret!
- Înainte de a pune brânza ori ciocolata, picurați pe pere câțiva stropi de esență de rom!
- Combinația e incredibilă!
Ce soiuri de pere am folosit
- În principiu, pot fi utilizate pere din orice soi, dar cu rezultate diferite.
- De pildă, noi am folosit Lucas din supermarket (cele mari, din imagine), iar rezultatul a fost modest.
- Însă alături sunt pere din soiul Curé și Contesa de Paris, din recolta proprie: altă clasă!
- La fel de bine ar merge și cu Novembra, Untoasa Hardenpont sau Monica.