- Decoct
- Infuzie
- Tinctură
- Infuzie de salcie (Salix alba), preparată dintr-o linguriță pulbere de scoarță la 200 ml apă clocotită, din care se beau 1 - 2 cești pe zi.
- Tinctură din amestec de lemn-dulce și rozmarin, din care se iau câte 20 de picături, de 3 ori pe zi, înainte de mese, într-o cură de o săptămână.
- Tinctură din amestec cu herba de rozmarin (10 părți) + herba de rușcuță-de-primăvară (1 parte) + herba de rostopască ( 1 parte), din care se folosește 10 g la 100 ml alcool 60o . După o macerare de 8 zile, se consumă câte 20 - 30 de picături, de 2 - 3 ori pe zi, înainte de mesele principale, într-o cură de 1 - 2 luni pe trimestru.
- Decoct din două cepe mici cu coajă și 100 g de zahăr într-un litru de apă rece. După fierbere, decoctul se răcește într-un vas acoperit și se strecoară. Se bea întreaga cantitate într-o zi, în stare rece, prin înghițituri rare.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Rostopasca și binefacerile ei fără numărRuscuța-de-primăvară, toxică pentru mâini, o binecuvântare pentru inimăLemnul dulce, folosit de secole în tratarea ulcerului și a tusei