Abundență de mure!
Murul produce toată vara
Delicioase
O minunăție!
- Murele sunt bogate în substanţe nutritive, zahăr, au de două ori mai multe proteine decât merele şi perele, conţin acid malic şi sunt foarte bogate în vitamina C.
- În stare proaspătă, murele sunt un deliciu şi contribuie la fortificarea şi tonifierea organismului.
- Murele sunt ideale pentru sucuri, dulceaţă, sirop etc.
- În combinaţie cu alte fructe de sezon, cu ajutorul blenderului, obţineţi un suc delicios, cu adevărat natural.
- Infuzia de frunze se foloseşte pentru gargară şi în tratarea anginei.
- Nu mai puţin important, murul se dezvoltă foarte bine în locuri unde alte plante nu se descurcă, având şi un rol antierozional.
- De asemenea, murul se foloseşte şi ca plantă-pionier în fixarea solurilor nisipoase.
- Chiar dacă este destul de sensibil la ger, rar se întâmplă ca într-o iarnă geroasă să moară întreaga plantă. De obicei mor doar o parte din ramuri, care se refac în vara următoare.
- Pe lângă murul de pădure, există specii de mur de cultură cu fructe mari, productivitate ridicată şi chiar fără ghimpi.