Știți să faceţi chec?

Ingrediente:

- 5 ouă;

- 100 g zahăr:

- 100 g faină;

- cacao, arome (vanilie, scorțișoară, rom, portocală etc.) după preferință și imaginație:

- un praf de sare.

Mod de preparare

  1. Se separă albușul de galbenus. Albușurile se bat spumă tare, cu un praf de sare (un vârf de cuțit).
  2. Se adaugă treptat zahărul și se mixează până compoziția devine o cremă densă și lucioasă.
  3. Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul.
  4. Se încorporează făina cu ajutorul unei linguri de lemn, puțin câte puțin, amestecând de jos în sus, până se omogenizează.
  5. Se adaugă în compoziție arome, după gust: vanilie, rom, scorțisoară, portocală, etc.
  6. Rezultă un aluat cremos, pe care, îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  7. Se opresc câteva linguri din compoziție, în care adăugăm cacao și omogenizăm. Cu aluatul „colorat”, trasăm câteva linii peste cel pus deja în tavă. Cu o lingură învârtim și răsucim în tavă, decorând prăjitura după bunul plac.
  8. Se coace la foc mic timp de 10 minute, după care se mărește temperatura la 180 grade C pentru încă 15-20 minute. Este gata atunci când, înfigând o scobitoare, nu se mai prinde aluatul.

Alte articole despre: