Ingrediente:
- 5 ouă;
- 100 g zahăr:
- 100 g faină;
- cacao, arome (vanilie, scorțișoară, rom, portocală etc.) după preferință și imaginație:
- un praf de sare.
Mod de preparare
-
Se separă albușul de galbenus. Albușurile se bat spumă tare, cu un praf de sare (un vârf de cuțit).
-
Se adaugă treptat zahărul și se mixează până compoziția devine o cremă densă și lucioasă.
-
Se adaugă gălbenușurile, unul câte unul.
-
Se încorporează făina cu ajutorul unei linguri de lemn, puțin câte puțin, amestecând de jos în sus, până se omogenizează.
-
Se adaugă în compoziție arome, după gust: vanilie, rom, scorțisoară, portocală, etc.
-
Rezultă un aluat cremos, pe care, îl turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
-
Se opresc câteva linguri din compoziție, în care adăugăm cacao și omogenizăm. Cu aluatul „colorat”, trasăm câteva linii peste cel pus deja în tavă. Cu o lingură învârtim și răsucim în tavă, decorând prăjitura după bunul plac.
-
Se coace la foc mic timp de 10 minute, după care se mărește temperatura la 180 grade C pentru încă 15-20 minute. Este gata atunci când, înfigând o scobitoare, nu se mai prinde aluatul.