- Decoct
De ce avem nevoie
- frunze și fructe de păducel (4 părți)
- frunze de afin (3 părți)
- frunze de urzică (2 părți)
- talpa-gâștei (1 parte)
- păpădie (1 parte)
- flori de sulfină (1 parte)
- scoarță de salcie (1 parte)
La ceai se mai poate adăuga 10% tinctură din amestec de flori și frunze de păducel, talpa-gâștei, coada-racului, rădăcini de valeriană, ruscuță-de-primăvară, frunze de păpădie și rostopască.
Cum se administrează
- Se consumă câte 20 - 30 de picături, de 2 - 3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mesele principale.
- Cura va fi de 2 săptămâni, cu reluare după o pauză de 15 zile.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Păducelul, cel mai bun prieten al inimiiAfinul, aliment și medicamentUrzica, regina plantelor detoxifianteTalpa-gâștei, calmant și fortifiant al inimiiBinecunoscuta păpădie și puțin cunoscutele ei beneficii pentru sănătateValeriana, buruiana antistresRostopasca și binefacerile ei fără număr