- Infuzie
De ce plante avem nevoie
- rădăcini de lemn-dulce (50 g)
- frunze de roiniță (30 g)
- semințe de armurariu (30 g)
- frunze de rozmarin (20 g)
- frunze de salvie (20 g)
- herba de ciuboțica cucului (20 g)
- herba de traista ciobanului (20 g)
Cum se prepară
- Se folosește o lingură de amestec la 200 ml de apă clocotită.
- Se infuzează acoperit timp de 10 minute, după care se strecoară.
Cum se consumă
Se îndulcește cu miere și se beau câte 2 căni în fiecare zi, într-o cură de 2 - 3 săptămâni.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Roinița, parfum de lămâie și multe beneficii pentru sănătateArmurariul, cel mai bun remediu naturist pentru afecțiuni hepatobiliareSalvia, prietena creierului, a ficatului, plămânului și a vieții sexualeCiuboțica-cucului, planta de leac a primăverii. Atenție, e toxică!Lemnul dulce, folosit de secole în tratarea ulcerului și a tuseiSănătate și stare de bine din traista-ciobanului