- Infuzie
- Infuzie din herba de talpa-gâștei (Leonorus cardiaca), sulfină galbenă (Meliotus officinalis), traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris) sau rozmarin (Rosmarinus officinalis). Se folosește 1 linguriță la 200 ml apă clocotită. Se beau 1 - 2 ceaiuri calde pe zi, îndulcite cu miere, având efecte în dilatarea vaselor periferice, mărirea permeabilității arterelor și înlăturarea vasoconstricției.
- Infuzie din herba de coada-șoricelului (Achillea millefolium). Se bea seara, după apariția primelor înțepături în picioare.
- Infuzii din frunze de salvie (Salvia officinalis), herba de cimbrișor (Thymus serpyllus), coada-racului (Potentilla anserina) și frunze de urzică (Urtica dioica), băute după fiecare masă, în cure prelungite de primăvară.
- Nu pot să lipsească tratamentele de durată cu preparate din fructe de coacăz-negru (Ribes nigrum), care sunt bogate în vitamina C, antozide, acid linolenic și săruri de potasiu, având rol antiagregant plachetar. De asemenea, au efect preparatele din fructe de cătină albă (Hippophae rhamnoides), care sunt bogate în multe vitamine.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Talpa-gâștei, calmant și fortifiant al inimiiDe ce nu trebuie să lipsească coada-șoricelului din casăSalvia, prietena creierului, a ficatului, plămânului și a vieții sexualeDe ce este numit cimbrișorul „antibioticul săracilor”Urzica, regina plantelor detoxifianteCătina albă, un scut de vitamine împotriva bolilorCoacăzul negru, planta cu fructe mai bogate în vitamina C decât portocaleleCoada racului, pansamentul din natură pentru răni și fracturiSănătate și stare de bine din traista-ciobanului