- Infuzie
- Infuzie din frunze de salvie, coacăz-negru sau urzică moartă. Se bea după mesele principale, cu acțiune venotonică, cicatrizantă, depurativă și de restabilire a circulației sanguine.
- Infuzie din frunze de răchitan (Lythrum salicaria), cu rol astringent și hemostatic, datorită conținutului în galotaninuri. Are efecte vasoconstrictoare și antiinflamatoare.
- Infuzie din flori de arnică și gălbenele. Se folosește 1 linguriță la 200 ml apă clocotită, după care se infuzează 5 minute. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi. Are proprietăți antibiotice.
- Infuzie din herba de păpădie, traista-ciobanului sau turiță mare. Se folosește 1 lingură la 200 ml apă clocotită. Se beau 2 ceaiuri pe zi, cu efect de drenor sanguin în normalizarea circulației sângelui.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Salvia, prietena creierului, a ficatului, plămânului și a vieții sexualeUrzica, regina plantelor detoxifianteArnica, plantă medicinală și înlocuitor de tutunCalitățile tămăduitoare ale gălbenelelor. Știați că sunt și un colorant natural de excepție?Binecunoscuta păpădie și puțin cunoscutele ei beneficii pentru sănătateCoacăzul negru, planta cu fructe mai bogate în vitamina C decât portocaleleRăchitanul tratează hemoragiile nazale și cele gastro-intestinaleSănătate și stare de bine din traista-ciobanuluiTurița-mare, „planta care tratează orice boală”