Băutură alcoolică obţinută din must sau vin ori din amestecul acestora, cu adaos de must concentrat, must concentrat rectificat, distilat de vin cu tăria alcoolica cuprinsă între 52% si 86%, alcool de origine viticolă sau alcool alimentar, cu tăria alcoolica de minimum 96% în volume, mistel, folosite separat sau în amestec. Strugurii folosiţi ca materie primă pentru producerea vinurilor licoroase trebuie sa aibă, la cules, un conţinut în zahar de minimum 204 g/l. Tăria alcoolică dobândită a vinurilor licoroase este cuprinsă între 15% si 22%, iar conţinutul lor în zaharuri este de minimum 80 g/l. O parte a tăriei alcoolice dobândite a produsului finit, care nu poate fi mai mica de 4% în volume, trebuie sa provină din fermentarea parţiala sau totală a zahărului iniţial al strugurilor, musturilor sau vinurilor utilizate. Unele vinuri licoroase de înaltă calitate pot beneficia de denumiri de origine.