Delicios dublu roșu
Preț: 29 LeiWilliams roşu
Preț: 33 LeiIdared
Preț: 43 LeiJonathan
Preț: 34 LeiJonagold
Preț: 33 Lei
-
Pentru o masă de 4-6 persoane aveți nevoie de 1-2 căciulii de usturoi (aprox. 15 căței). Din principiu, recomandăm usturoiul din grădina proprie sau cel de la piață. Dacă aveți usturoi proaspăt, veți folosi întreaga plantă.
-
Usturoiul de sfărâmă și se pasează până ajunge asemenea unei paste. În acest proces veți fi ajutat și de sarea pe care o veți adăuga peste usturoiul zdrobit.
-
Pasta rezultată se freacă bine cu ulei (de preferat de măsline), până capătă consistența unei maioneze.
-
Se adaugă apă minerală carbogazoasă, care transformă pasta de usturoi într-o cremă fină.
-
Se adaugă roșiile proaspete, tăiate cubulețe.
-
La final se adaugă frunze de busuioc verde, care pot fi presărate fie doar deasupra, fie încorporate în mujdei. Aroma dată de busuioc e absolută!
Atenționări și ponturi
- Sarea se adaugă după gust. Ideal este atunci când s-a adăugat atâta sare cât să amelioreze ușor iuțimea usturoiului, iar mujdeiul nu este prea sărat.
- Cantitatea de roșii adăugate rămâne la aprecierea bucătarului. Eventual roșiile pot fi adăugate în mai multe etape, până se obține rezultatul dorit.
- Pentru persoanele cu probleme digestive recomandăm consumul cu precauție al mujdeiului!