Delicios dublu roșu
Preț: 29 LeiWilliams roşu
Preț: 33 LeiIdared
Preț: 43 LeiJonathan
Preț: 34 LeiJonagold
Preț: 33 Lei
Alegeţi un loc însorit şi aerisit. Plantaţi roşiile în locaţii unde vor beneficia de minimum 10 ore de lumină/zi. Lăsaţi loc suficient între plante, pentru ca aerul să poată circula în voie.
Rotiţi câmpurile de roşii. Chiar dacă nu faceţi asolamentul aşa cum se cere, măcar încercaţi să evitaţi cultivarea roşiilor de acelaşi sol ca anul trecut. În acest fel reduceţi riscul apariţiei bolilor.
Evitaţi răsadurile prea mari. Când cumpăraţi răsadurile, mai ales dacă sunt cu rădăcini nude, evitaţi plantele prea dezvoltate, deoarece, neavând rădăcini suficient de dezvoltate în raport cu masa foliară, vor trece săptămâni până îşi vor reveni. Alegeţi, aşadar, plantele de mărime medie, cu o înfăţişare sănătoasă.
Plantaţi răsadurile adânc. La plantare, introduceţi răsadurile în pământ până aproape de primele două frunze adevărate. Trezindu-se îngropată, de pe tulpină vor apărea în scurt timp noi rădăcini. Noi rădăcini înseamnă o plantă mai viguroasă şi o producţie mai bogată.
Udaţi din abundenţă, din când în când. O dată pe săptămână sau o dată la cinci zile, în mijlocul verii, udaţi tomatele din belşug. Atenţie, apa trebuie să ajungă direct pe pământ, nu pe frunze. Udaţi dimineaţa devreme, iar dacă nu puteţi, seara după ce se răcoreşte vremea.
Eliminaţi lăstarii lacomi. Îndepărtaţi lăstarii lacomi, care nu au flori şi fructe. Astfel, seva se va orienta către roşii, care vor fi mai mari şi mai frumoase.
Tutoraţi plantele. Alegeţi o formulă de tutorare a plantelor. Dacă folosiţi araci, plantaţi-i chiar de la transplantarea răsadurilor, pentru a evita rănirea rădăcinilor dacă-i fixaţi mai târziu.
Recoltă eşalonată. La trei săptămâni după plantarea răsadurilor, plantaţi un nou lot. Astfel, veţi avea o recoltă eşalonată, bucurându-vă de roşii proaspete zi de zi, până toamna.
Coapte, nu răscoapte. Culegeţi roşiile atunci când ating mărimea optimă şi sunt bine colorate. Pulpa roşiilor bine coapte capătă, la unele soiuri (de pildă, "inimă de bou") un aspect făinos.