Roz amar
Preț: 33 LeiRose de Rescht (trandafir de dulceaţă)
Preț: 129 LeiMadame Isaac Pereire
Preț: 119 LeiAmar Maxut
Preț: 43 LeiGoldrich
Preț: 165 Lei
Ingrediente
-
600g ardei iuti rosii
-
400g capia mici
-
1 kg de zahăr
-
1 litru de oţet
Dacă doriți răsaduri de ardei iuți pentru dulceață, îi găsiți AICI.
Mod de preparare
-
Ardeii iuţi se spală, se usucă, după care li se scot seminţele şi nervurile. La fel procedăm şi cu ardeii capia. După aceasta îi tăiem în fâşii mici.
-
Oţetul se amestecă cu zahărul şi se pun la fiert aproximativ 30 de minute, până se obţine un sirop potrivit pentru dulceaţă. După ce siropul este gata, adaugăm ardeii şi se continuă fierberea înca 20-30 de minute, până capătă aspect caramelizat şi dulceaţa este „legată”. Pentru a ne da seama dacă dulceaţa este „legată” afundăm o linguriţă pe jumătate în siropul din dulceaţă. De pe acesta nu trebuie să cadă mai mult de 3 picături ferme.
-
Se lasă la răcit şi apoi se pune în borcane, de preferat mai mici.
-
Se sterilizează în cuptor, la 180 grade, timp de 10-15 minute.
-
Combinaţia de dulce, iute şi sugestia fină de oţet fac din această dulceaţă o companie excelentă pentru fripturile tocmai scoase din cuptor. Desigur, în funcţie de gusturi şi imaginaţie sunt posibile şi alte asocieri, precum carne fiartă ori înăbuşită, grătar sau omletă.
Atenţionări
-
Operaţia de îndepărtare a seminţelor şi nervurilor ardeilor iuţi poate fi un pic neplăcută, provocând usturime la degete. Pentru a vă proteja, puteţi folosi mănuşi chirurgicale. Dacă nu folosiţi, e indicat să vă spălaţi imediat după finalizarea operaţiunii, cu multă apă şi săpun.
-
Fierbeţi oţetul cu zahărul, într-o încăpere bine aerisită, întrucât atmosfera poate deveni înnăbuşitoare!
Recomandări
-
Consumaţi cu moderaţie şi pe măsura toleranţei stomacului dumneavoastră.
-
Noi vă garantăm succesul reţetei, dumneavoastră asiguraţi-vă că pregătiţi o cantitate suficientă!