Legume din grupa verzei: 25 kg
Tomate: 31 kg
Rădăcinoase (în special morcovi): 10,5 kg
Castraveţi: 6 kg
Ceapă: 11,5 kg
Mazăre de grădină: 5 kg
Fasole de grădină: 7,2 kg
Ardei: 12 kg
Vinete: 4 kg
Verdeţuri (salată, spanac, ceapă verde, usturoi verde, pătrunjel, leuştean, ţelină etc.): 3,8 kg
Alte legume (usturoi, praz, dovlecel, bame, gulii etc.): 0,5 kg
Dovleac comestibil: 0.5kg
Total: 123,5 kg
Explicaţii
-
Pentru a acoperi necesarul de vitamine şi săruri minerale al organismului, e necesar să consumăm zilnic legume aparţinând unor specii diferite.
-
Cantităţile menţionate reprezintă minimumul considerat necesar menţinerii unei bune sănătăţi.
-
Însă, cu cât veţi mânca mai multe legume sănătoase, cu atât vă veţi simţi mai bine.