Câte legume trebuie să mâncaţi într-un an, ca să vă păstrați sănătatea

Legume din grupa verzei: 25 kg

Tomate: 31 kg

Rădăcinoase (în special morcovi): 10,5 kg

Castraveţi: 6 kg

Ceapă: 11,5 kg

Mazăre de grădină: 5 kg

Fasole de grădină: 7,2 kg

Ardei: 12 kg

Vinete: 4 kg

Verdeţuri (salată, spanac, ceapă verde, usturoi verde, pătrunjel, leuştean, ţelină etc.): 3,8 kg

Alte legume (usturoi, praz, dovlecel, bame, gulii etc.): 0,5 kg

Dovleac comestibil: 0.5kg

Total: 123,5 kg

Explicaţii

  1. Pentru a acoperi necesarul de vitamine şi săruri minerale al organismului, e necesar să consumăm zilnic legume aparţinând unor specii diferite.
  2. Cantităţile menţionate reprezintă minimumul considerat necesar menţinerii unei bune sănătăţi.
  3. Însă, cu cât veţi mânca mai multe legume sănătoase, cu atât vă veţi simţi mai bine.