Ingrediente
Aluatul:
- 800g făină;
- 400ml apă;
- 50ml ulei;
- drojdie cat o nucă.
Pentru umplutură:
- 200 ml smântână;
- 2 ouă;
- 500g cabanos sau, dacă aveţi, produse făcute în casă: kaizer afumat, muşchi afumat sau piept de pui;
- 4-5 cartofi fierte în coajă;
- 1 ceapă mai marisoara
- 500g de varză acră murată, taiată fideluţă;
- 100 g caşcaval;
- sare, piper dupa gust;
- ierburi aromate dupa preferinţă (noi am pus cimbru);
- 1 lingura de boia de ardei dulce.
Mod de preparare
-
Pentru început, facem aluatul ca, în timp ce pregătim umplutura, acesta să crească. Aluatul să fie mai elastic, să nu fie prea vârtos.
-
Într-o tigaie undim puţin carnea, după care o scoatem cu o paletă.
-
În uleiul rămas punem la călit varză spălată în prealabil (2 ape), aproximativ 20 min.
-
Ceapa tăiata „Julien” se căleşte separat. Apoi se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburele şi se mai ţin 2 min pe foc.
-
Ingredientele pentru umplutură, răcite, se pun împreună într-un vas. Ouăle bătute împreună cu smântâna, verdeţurile, boiaua, sarea şi piperul se amestecă cu restul umpluturii răcite.
-
Într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, uns cu ulei, se pune aluatul ridicându-se cât mai mult pe pereţii vasului. Se adaugă la mijloc umplutura.
-
Se pune deasupra caşcaval ras.
-
Se dă la cuptor 30 min, la 200 grade.
-
Se taie după ce s-a răcit.
-
Este excelentă atât caldă, cât şi rece, la temperatura camerei.