Euras
Preț: 149 LeiTriMeri (meri împletiți)
Preț: 199 LeiNapoleon
Preț: 45 LeiGranny Smith
Preț: 31 LeiNovembra
Preț: 169 LeiCuré
Preț: 39 Lei
Cum procedăm
-
Se aleg ardeii de mărime medie, sănătoşi, de preferinţă mai cărnoşi.
-
Se spală bine.
-
Se face o incizie în jurul codiţei şi se extrage sămânţa.
-
Se clătesc de sămânţa rămasă şi se usucă pe un prosop curat.
-
Îngheţarea se face de aşa manieră încât ardeii să nu se strivească, ci să-şi păstreze forma.
-
Pot fi un pic apăsaţi, pentru a le reduce volumul, însă trebuie evitată crăparea pieliţei.
-
Odată îngheţaţi, pot fi păstraţi şi 2-3 ani.
-
Eventual, după congelare, e recomandat să-i păstraţi în pungi închise, pentru a nu împrumuta mirosuri de la alte alimente.
-
După dezgheţare pot fi folosiţi pentru a-i umple cu compoziţia de la sarmale, fără să-i mai opăriţi ori să-i spălaţi.