Reguli de urmat
-
Mâncaţi câte puţin din produsele de pe masa de Paşti.
-
Mâncaţi în reprize dese şi ridicaţi-vă de la masă înainte de a vă fi săturat.
-
Nu mâncaţi din toate bucatele. Indicat e să gustaţi din două, maxim trei sortimente la o masă.
-
Însoţiţi mâncarea cu salate. Digestia va fi mai uşoară şi vă veţi simţi mai bine.
-
Fructele sunt absolut necesare în această perioadă. Indicat e să mâncaţi un fruct două, cu 30 minute înainte de a vă aşeza la masă.
-
Un pahar de vin sec stimulează digestia alimentelor grase, însă excesul de alcool vă poate crea probleme.
-
La noi mai există obiceiul ciocnitului ouălor cu toţi cei care ne vizitează ori îi vizităm, după care cel al cărui ou s-a spart, trebuie să-l mănânce. Nu mâncaţi mai mult de 3 ouă pe zi!
-
Evitaţi deserturile cremoase, grase. Optaţi mai degrabă pentru cele cu aluat.
-
Mâncaţi desertul la o oră după ce v-aţi ridicat de la masă.
-
E foarte important să beţi multă apă, pentru a oferi organismului materia necesară prelucrării alimentelor.
-
Neapărat, după masă faceţi mişcare: o plimbare sau un sport nu foarte solicitant (badminton, de pildă).
-
Dacă nu sunt alte contraindicaţii, o cafea este, de asemenea, este indicată, datorită proprietăţilor sale diuretice.
-
Persoanele care ştiu că au probleme metabolice, renale, hepatice, cardiovasculare, pentru a nu avea surprize, să respecte cu stricteţe recomandările medicului.