Avem nevoie de:
- clătite
- brânză de vaci
- smântână grasă
- zahăr
- zahăr vanilat
Cum procedăm
-
Clătitele se umplu cu brânză.
-
Se aşază pe fundul unei tăvi un strat nu prea gros de smântână.
-
Peste stratul de smântână se pun clătitele, de preferinţă cât mai îngrămădite.
-
Deasupra se adaugă un alt strat de smântână, ceva mai gros.
-
Se presară zahăr şi zahăr vanilat, după gust.
-
Se dă la cuptor, la o temperatură de 150-170°C, preţ de aprox. 30 minute.
-
Când clătitele încep să se rumenească, e semn că tava trebuie scoasă din cuptor.
Ponturi
-
Clătitele cu brânză de vaci şi smântână, la cuptor, sunt foarte consistente. Nefiind nici foarte dulci, au un efect maxim dacă sunt servite nu atât ca desert, ci ca o gustare între mese.
-
Pentru reuşita reţetei este nevoie ca brânza de vaci să fie fină, nu aspră.
-
Dacă veţi folosi o smântână grasă, de ţară, vă garantăm că nu vă veţi găsi cuvintele să lăudaţi această reţetă!