Chardonnay
Preț: 25 LeiDelicios dublu roșu
Preț: 29 LeiFetească neagră
Preț: 25 LeiCabernet Sauvignon
Preț: 25 LeiBusuioacă de Bohotin
Preț: 25 LeiMuscat Ottonel
Preț: 24 Lei
Vin
Atât vinul roșu, cât și vinul alb fac sosul de tomate și mai delicios. Vinul roșu împărtășește sosului de tomate din robustețea sa gustativă, în vreme ce vinul alb dă sosului o savoare de fructe.
Vinul se adaugă în prima parte a fierberii, de îndată ce tomatele s-au înmuiat. Prin fiebere, alcoolul din vin se va evapora, însă restul calităților vinului vor îmbrățișa savuros pulpa tomatelor.
Tomate coapte
Sosul preparat din tomate coapte este mult mai bun, deoarece temperatura „încasată” de roșii în timpul coacerii le activează mai intens aromele.
Roșiile se taie în două și se pun pe o tavă cu partea tăiată în jos, ideal pe o hârtie de gătit, așternută în prealabil pe tavă. Se lasă 5-10 minute la temperatură mare, până când pielița începe să se ardă. Sunt gata atunci când pielița se desprinde cu ușurință de pe pulpă.
Parmezan
Resturile uscate de parmezan (deși comestibile) se aruncă, de cele mai multe ori. Păcat! Dacă sunt adăugate în sosul de tomate, care tocmai dă în clocot, cojile de parmezan vor aduce steluțe de savoare pe cerul gurii!
În timpul fierberii, o mare parte din parmezanul adăugat se va dizolva. Ce nu se dizolvă, se îndepărtează înainte de servire.
Unt
3-4 linguri de unt adăugate la o oală mică de sos, îl promovează în altă ligă de gust. Untul are harul de a face sosul vibrant, amețitor de gustos!