Delicios dublu roșu
Preț: 29 LeiWilliams roşu
Preț: 33 LeiIdared
Preț: 43 LeiJonathan
Preț: 34 LeiJonagold
Preț: 33 Lei
Cum procedăm
-
După prima brumă (care de obicei este subţire) rugii de tomate mor, în cea mai mare parte.
-
Atunci se culeg toate roşiile şi se sortează.
-
Roşiile coapte se consumă în timp scurt, iar cele verzi se pun la murat.
-
Pe noi ne interesează cele care au dat în pârg, în diferite grade.
-
Aşadar, toate tomatele care au virat cât de puţin din verde spre galben, sunt excelente pentru păstrare mai îndelungată!
Cum se păstrează
-
În funcţie de cantitate, tomatele pârguite se păstrează în beciuri, pivniţe sau, cel mai bine, în frigider.
-
În pivniţe şi beciuri păstraţi-le în lădiţe, în 1, 2 maxim 3 straturi.
-
În acest mod, tomatele culese în prima parte a lunii octombrie, pot fi păstrate până în decembrie.
-
Pentru a le accelera maturarea, pur şi simplu scoateţi-le pe o farfurie şi lăsaţi-le la temperatura camerei: într-o săptămână vor fi coapte!
Sfaturi
-
Nu încercaţi această procedură cu roşiile verzi, deoarece e în zadar! Metoda funcţionează doar cu tomatele în care s-a declanşat procesul de coacere.
-
Păstrarea la frig are doar rolul de a încetini procesul de maturare, început pe rugii plantelor.
-
Nu spălaţi roşiile pe care doriţi să le păstraţi, deoarece se vor strica mai repede. Puteţi, cel mult, să le ştergeţi.