- Decoct
- Decoct din rădăcini de tătăneasă sau săpunariță. Se prepară din 2 linguri la 500 ml apă rece, se fierbe 10 minute, după care se infuzează 15 minute. Se bea în reprize, în cursul zilei, având rol stimulator în circulația venoasă greoaie.
- Decoct din fructe de afin și coacăz negru. Se folosesc 2 linguri la 500 ml apă, se fierbe 5 minute, apoi se infuzează 10 minute. Se bea fracționat în cursul zilei, având rol în subțierea sângelui și îmbunătățirea circulației venoase.
- Decoct din fructe de măceș. Are efecte în menținerea permeabilității și elasticității vaselor capilare, datorită conținutului cu vitamina P.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Tătăneasa, o plantă medicinală care trebuie cunoscutăAfinul, aliment și medicamentMăceșul, arbustul stării de bineCoacăzul negru, planta cu fructe mai bogate în vitamina C decât portocaleleSăpunarița curăță sângele și elimină toxinele