Căldura prea mare
-
Căldura prea mare este cea mai frecventă cauză a castraveţilor amari.
-
Dacă planta este supusă stresului termic, va începe să producă castraveţi amari.
Oscilaţia udărilor
-
O altă cauză care determină amăreala castraveţilor este alternarea perioadelor de uscăciune în sol, cu cele de exces de umiditate.
Fluctuaţiile de temperatură
-
Dacă temperaturile la care sunt expuse plantele variază dramatic, perioadele cu temperaturi ridicate alternând cu perioade scăzute, castraveţii pot căpăta gust amar.
Ereditatea
-
Chiar dacă semănaţi din acelaşi plic, puteţi constata că unele plante produc castraveţi amari, în timp ce altele nu.
-
Aceasta se întâmplă din cauza unor caractere recesive purtate de seminţe, planta fiind programată din start să producă fructe amare.
Cum se consumă castraveţii amari
-
Partea cea mai amară a castraveţilor e la capătul unde acesta se prinde de plantă.
-
De regulă, partea mai închisă la culoare e şi cea mai amară.
-
Castraveţii amari nu sunt chiar atât de răi la gust, unora chiar plăcându-le în mod special.
-
Dacă vreţi să le reduceţi amăreala, curăţaţi-i de coajă, începând cu capătul opus celui în care se prinde codiţa.