De ce se amărăsc castraveţii

Căldura prea mare

  1. Căldura prea mare este cea mai frecventă cauză a castraveţilor amari.
  2. Dacă planta este supusă stresului termic, va începe să producă castraveţi amari.

Oscilaţia udărilor

  1. O altă cauză care determină amăreala castraveţilor este alternarea perioadelor de uscăciune în sol, cu cele de exces de umiditate.

Fluctuaţiile de temperatură

  1. Dacă temperaturile la care sunt expuse plantele variază dramatic, perioadele cu temperaturi ridicate alternând cu perioade scăzute, castraveţii pot căpăta gust amar.

Ereditatea

  1. Chiar dacă semănaţi din acelaşi plic, puteţi constata că unele plante produc castraveţi amari, în timp ce altele nu.
  2. Aceasta se întâmplă din cauza unor caractere recesive purtate de seminţe, planta fiind programată din start să producă fructe amare.

Cum se consumă castraveţii amari

  1. Partea cea mai amară a castraveţilor e la capătul unde acesta se prinde de plantă.
  2. De regulă, partea mai închisă la culoare e şi cea mai amară.
  3. Castraveţii amari nu sunt chiar atât de răi la gust, unora chiar plăcându-le în mod special.
  4. Dacă vreţi să le reduceţi amăreala, curăţaţi-i de coajă, începând cu capătul opus celui în care se prinde codiţa.

Alte articole despre: