Turte ca pe plită, la tigaie, cu seminţe, ulei de măsline şi condimente

Aluatul

  1. Folosiţi reţeta de aluat de la pâinea de casă cu seminţe.
  2. Puteţi folosi şi făină albă, însă cu făină neagră sau de secară turtele vor fi şi mai gustoase.
  3. În aluat puteţi încorpora seminţe de floarea-soarelui, dovleac şi chiar migdale sfărâmate.

Coacere

  1. Cele mai bune turte, se ştie, se coc pe plita de la sobă!
  2. Dacă nu aveţi o sobă cu plită, coaceţi turtele (cu rezultate comparabile) într-o tigaie de teflon, ceramică sau chiar într-un ceaun cu fund plat.
  3. Turtele se fac de grosimea unui deget, însă le puteţi face şi mai groase ori mai subţiri, după preferinţă,
  4. Se coc la foc mic şi, foarte important!, fără capac deoarece se aburesc!
  5. Le întoarceţi pe cealaltă parte când se rumenesc, iar când sunt gata se învelesc într-un prosop de bucătărie.

Condimentare

  1. Turtele pot fi consumate ca atare, ca o pâine de calitate extra, însă dacă le mai ajutaţi cu nişte condimente, se poate întâmpla să uitaţi că mai sunt şi alte mâncăruri pe masă!
  2. Aşadar, tăiaţi turtele ca pe pizza ori cum altfel preferaţi şi aşezaţi-le pe o farfurie întinsă.
  3. Stropiţi-le cu ulei de măsline, de preferinţă de cea mai bună calitate.
  4. Adăugaţi, după preferinţă: curry, condimente pentru pui, busuioc, oregano, piper şi un pic de sare.