Un arbust cu înfăţişare de tufă ce formează o tulpină, odată cu înaintarea în vârstă.
Arhipelagul polinezian.
De 30-45 cm lungime şi până la 8 cm lăţime, groase, liniare, uneori panaşate.
De obicei nu înfloreşte în condiţiile culturii în case.
Amestec egal de nisip, pământ de grădină şi mraniţă pentru plante verzi. Pentru a asigura drenajul, obligatoriu trebuie aşezat de fundul ghiveciului un strat de pitriş sau bile de argilă.
De două ori pe lună, îngrăşământ pentru plante verzi.
Planta se simte excelent dacă este aşezată pe un pat de pietriş umed şi dacă este pulverizată cu apă pe dosul frunzelor.
O dată la 5-6 zile, în cantităţi mici. O dată pe lună, cufundaţi ghiveciul într-un vas mare cu apă, până când nu mai apar bule. După această procedură, nu mai udaţi planta o săptămână.
Intensă, dar nu în soare direct, deoarece vor apărea arsuri. Ideal este să plasaţi planta la 1-2m distanţă de o fereastră orientată spre sud.
Schimbarea ghiveciului se va face doar atunci când rădăcinile plantei l-au umplut complet. În fiecare primăvară, înlocuiţi câţiva centimetri din substratul de la suprafaţă cu o mraniţă îmbogăţită cu un fertilizant complex sau cu gunoi de grajd bine fermentat.
Până la 2,5m înălţime şi 1,2m anvergură.
Prin butaşi din creşterile terminale. Butaşii trebuie să aibă 15cm lungime şi minim două perechi de frunze. La Dracena marginata se butăşesc tulpinile desfrunzite. Înrădăcinarea are loc în minisere închise ori dacă butaşii sunt puşi direct în apă.
Nu suportă produsele pentru luciu, chiar dacă frunzele sunt pieloase. Frunzele se şterg cu un burete îmbibat în apă sau bere.
Până la 15 ani.
Sfat
Vara, ţineţi dracena afară, într-un loc umbrit.