- Decoct
Ce plante folosim în decoct
- arnică
- busuioc
- chimion
- coacăz - negru
- crețișoară
- ciuboțica - cucului
- lavandă
- mentă
- cimbrișor
- mac de grădină
- rozmarin
- rostopască
- sunătoare
- rădăcini de lemn - dulce și hrean
- fructe de măceș și ardei
Mod de consum
- Câte două căni pe zi.
- Toate amestecurile de plante vor fi îndulcite cu miere de albine.
Plante medicinale utilizate în această rețetă:
Busuiocul din sfeștoc, plantă de leac și condiment deliciosMenta, condiment și detoxifiant al organismuluiDe ce este numit cimbrișorul „antibioticul săracilor”Rostopasca și binefacerile ei fără numărSunătoarea (pojarnița), o plantă cât o farmacieMăceșul, arbustul stării de bineArnica, plantă medicinală și înlocuitor de tutunMacul, calmantul natural din grădinăChimionul - expectorant, laxativ și balsam pentru durerile abdominaleCoacăzul negru, planta cu fructe mai bogate în vitamina C decât portocaleleCrețișoara, planta care tratează problemele de fertilitate la femeiLemnul dulce, folosit de secole în tratarea ulcerului și a tuseiRădăcinile de hrean, folosite ca medicament de mii de ani